10 éve nem volt ilyen magas a Temze

Nagy-Britanniában a hatóságok arra figyelmeztetik a lakosságot, hogy még közel sincs vége az árvíznek: 2003 óta nem volt ilyen magas a Temze vízszintje.

Nagy-Britannia szerte árvíztől szenvednek a lakosok. A brit meteorológusok előrejelzései szerint további kiadós esők várhatóak a már elárasztott területeken is, ami tovább súlyosbítja a helyzetet. A jelenlegi csapadékszünet csak átmeneti, a következő napokban újra esősre fordul az időjárás a térségben egy ciklonnak köszönhetően. 

Az ország délkeleti és délnyugati részén a legsúlyosabb a helyzet, több mint 50 helyen van a legmagasabb szintű, rendkívüli árvízvédelmi készültség. A talaj már a karácsonyi viharok óta így is színültig telített vízzel, így nagyon nem hiányzik ez a pluszcsapadék. Ugyan számos folyó már apadni kezdett, a Temze több pontján még mindig a legmagasabb a vízállás az elmúlt tíz évben. Települések váltak megközelíthetetlenné, rengeteg utat le kellett zárni. 

Kedden napközben többfelé napos, száraz idő volt, de szerdára virradóan megérkezik az újabb csapadéksáv, ami az északabbi részeken az eső mellett havas esőt, havazást is okozhat. Ezt követően is marad a változékonyság, és még csütörtökön is lehet futó záporokra számítani.

A hatóságok szerint január elejétől 640 lakóház és üzlet semmisült meg az árvizek miatt. 

Óriási árvíz pusztít Angliában

(telegraph.co.uk)

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.