Óriási jégeső csapott le Bajorországban

A hétvégén Németország-szerte heves zivatarok alakultak ki, Bajorország térségét pedig felhőszakadások és jégesők is sújtották.

A hétvégén változékonyan telt az idő Nyugat-Európában, Németországban sokfelé zivatarok és heves viharok alakultak ki. Münchentől délre egy különösen erős cella fejlődött ki, amiből a felhőszakadáson kívül nagy mennyiségű jég is esett, beterítve ezzel a talajt. Több tíz percen át záporoztak a kis fehér golyók az égből, ráadásul olyan intenzitással, hogy olvadni sem volt ideje a jégszemeknek. Egyik-másik több centiméter átmérőjűre növekedett a felhőben, az utakat, járdákat és a mezőt pedig vastagon belepte a jégréteg. Az egész környék havas táj benyomását keltette, a közlekedés lelassult, a sofőrök inkább félreálltak addig, amíg a zivatar el nem vonult.

wetteronline.de

A dél-bajorországi Griesenhausenben még ennél is nagyobb károkat okozott a vihar, ott több centiméter vastagon borította be a jég a tájat. 5-6 cm átmérőjű jégszemeket is találtak a helyiek, több ház és autó rongálódott meg, és a kertekben is nagy pusztítást végzett a zivatar. A tűzoltók órákon át szivattyúzták a vizet a portákról és a pincékből. 

wetteronline.de

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.