Élő Duna Parádé sok napsütéssel

Szeptember 19-én a Kopaszi-gáthoz várják a kicsiket és nagyokat, az Élő Duna Parádéra. Egész napos szabadtéri programokkal várják az érdeklődőket a szervezők, az időjárás, pedig sok napsütéssel és kellemes kora őszi idővel járul hozzá a rendezvény sikerességéhez.

Szombaton az ország nagy részén többórás, szikrázó napsütés melegíti a levegőt. A főváros térségében a sok napsütést legfeljebb csak átmeneti felhős időszakok zavarják meg. A mérsékelt keleties szélben 25 fok körül tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton reggel 10 órától 18 óráig várják az érdeklődőket a Lágymányosi öbölbe a szervezők, annak apropóján, hogy a Budapesti Szennyvíztisztító Telep augusztus elején elkezdte egy éves próbaüzemi működését. A telep működése hozzájárulhat ahhoz, hogy legnagyobb folyónk, a Duna vize tisztább legyen.

Az érdeklődőket a Roosevelt térről ingyenes hajójáratok szállítják a rendezvény helyszínére. A programok között lesz sárkányhajó, kajak-kenu, jet-ski bemutató, 17 órakor fellép Palya Bea, este pedig a Presidance Társulat műsora lesz látható.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.