2018. szeptember 20., Friderika

Zord idő van Északkelet-Európában


ICI Interaktív Zrt. - 2013. március 4., hétfő, 15:50

Európa északkeleti részén délután sokfelé csak -10 fokot mutattak a hőmérők, hajnalban pedig -30 fok közeli értékek is előfordultak. A napokban már ide is megérkeznek az enyhe légtömegek.

Markáns hőmérséklet-különbség alakult ki Európa délnyugati, déli és északkeleti része között. Míg Ibériában  és Franciaországban, illetve a Földközi-tenger mentén általában 10, 17 fokig emelkedett ma a hőmérséklet, addig a Kelet-európai-síkságtól északkeletre erősen fagyos maradt a levegő. Itt többfelé kora délután is csak -10 fok körül alakult a hőmérséklet, hajnalban pedig többfelé -20 fok alá hűlt a levegő, de volt, ahol a -30 fokot is megközelítette a minimum Oroszország európai részén. A Kelet-európai-síkságon ráadásul többfelé élénk, helyenként erős szél is tovább rontotta a komfortérzetet.

 

Nagy volt a hőmérsékleti kontraszt Európa délnyugati és északkeleti része között hétfő délután

 

A következő napokban jelentősen enged szorításából a hideg, ahogy a jelenleg Közép-Európa felett elhelyezkedő (ómega-) anticiklon kelet felé helyeződik, a kontinens északkeleti felén is teret engedve a délről érkező enyhébb légtömegeknek.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat