2018. július 22., Magdolna

Zivatart és szivárványt is hozhat a nyuszi


ICI Interaktív Zrt. - 2014. április 18., péntek, 15:15

Vajon milyen időjárás vár ránk a húsvéti hosszú hétvégén? Kiderül az alábbi cikkünkből.

Változékony, hűvös és legfőképpen szeles napok állnak a hátunk mögött – na de milyen időjárást tartogat a három napos hétvége?

A nyuszi ugyan csak vasárnap "érkezik", de már egy nappal korábban, azaz szombatra meghozza a változékonyságot. A pénteki jóidő tehát csak átmenetinek mutatkozott: a hét közepén felhős, csapadékosabb időjárást okozó ciklon felhőzete szombaton ismét fölénk húzódik, nem lesz tehát kellemes az idő. A borongós, felhős napon többfelé várható eső, néhol kiadós mennyiségű is – akár villámlással, dörgéssel kísérve. Mindennek a tetejében megerősödik a szél is, a szabadtéri programokhoz nem éppen ideális körülményeket teremtve.

Szerencsére csak egy napig tart ez a kellemetlen idő, vasárnap már többfelé várható napsütés, és a szél is mérséklődik. Azonban a légkör labilitása megmarad, emiatt a gomolyfelhőkből szinte bárhol kialakulhat majd egy-egy futó zápor, esetleg zivatar. Húsvét hétfőn nagyon hasonló lesz a helyzet, de valamivel kevesebb helyen számíthatunk csapadékra.

A hőmérsékletek mindeközben több fokkal az ilyenkor megszokott átlag felett alakulnak, az ország legnagyobb részén 20 fok feletti maximumhőmérsékletekre van kilátás, a vasárnapot kivéve. A reggeli fagyoktól sem kell tartanunk, nincsenek tehát veszélyben a korán virágba borult gyümölcsfák sem.

Röviden és velősen: szombaton lesz a legrosszabb idő, a nyuszi pedig záporokkal, zivatarokkal tarkított változékonyságot hoz az idén – a szabadtéri programok során mindig legyen kéznél az esernyő!

Az ünnepek időjárásának szervezetünkre gyakorolt hatásairól a Meteo Klinika oldalán lehet többet megtudni.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat