2018. július 21., Dániel

Zivatarokkal köszönt ránk a hétfő


ICI Interaktív Zrt. - 2013. május 14., kedd, 15:29

Labilisabb légtömegek érkeztek hazánk fölé az éjszakai órákban, és a következő napok időjárását is meghatározzák. Csapadékosan indul a hét, senki ne hagyja otthon az esernyőjét.

Melegebb, nedvesebb légtömeg érkezik hazánk fölé dél-délnyugatról, a labilizálódó levegőben egyre többfelé kell záporok, zivatarok képződésére számítani. A változékony időben a gomolyos szerkezetű felhőzet miatt gyorsan változik a besugárzás, emellett a szél és a csapadék is gyorsan változtatja a hőérzetünket. Vigyünk magunkkal variálható öltözetet az esőkabát és az esernyő mellé.

20:00 Északkeleten tart az első csapadékhullám, de délnyugatról már érkezik a következő, az éjszaka is csapadékosan fog telni. Fonyódon is csak kis időre bukkant elő a Nap (ICI Zrt. webkamera film):

16:00 Az elmúlt órákban heves zivatarok, intenzív záporok érték el a főváros térségét, jelenleg a zivatarlánc a Budapest-Békéscsaba vonaltól északkeletre halad. Egyik olvasónk jégesőt videózott le Üllőn:

 

13:45 A sat24 műholdképén jól látszanak a magasra tornyosuló gomolyfelhők. A zivatarok már Budapest határában járnak, a következő órákban elérik a fővárost is.

13:00 Megérkezett a déli határszélre az újabb csapadékzóna, sorra pattannak ki a zivatarok. Az ICI Zrt. őcsényi meteorológiai állomásának webkamera filmjén is elsötétül az ég, a zivataros kifutószél pedig mozgásba hozza a fák lombkoronáját:

 

 

A 13 órás hőtérképen jól látszik a borongós, csapadékos Dunántúl és a napsütötte keleti tájak közötti hőmérséklet különbség (ICI Zrt. meteorológiai állomásainak mért pillanatnyi hőmérsékleti térképe)

A csapadékosabb reggel után átmeneti csapadékszünet következett majd délutántól újra több hullámban érkeznek a zivatarfelhők délnyugat felől, az esti órákban heves zivatarok is kialakulhatnak.

Tarnalelesz fölött már a reggeli órákban elsötétült az ég, megérkezett a zivatar (ICI Interaktív Meteorológia webkamera film)

 

A sat24 7:30-as műholdképén jól látható a magasra tornyosuló, gomolyos szerkezetű felhőzet
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat