2018. szeptember 18., Diána

Zivatarlánc vonult át a Dunántúlon


ICI Interaktív Zrt. - 2011. augusztus 19., péntek, 15:17

A Dunántúlon pénteken a délutáni és esti órákban egy zivatarlánc vonult át helyenként felhőszakadást és átmenetileg viharos szelet okozva.

A zivatarok nyolc óra környékén legyengülve hagyták el a Dunántúl déli részét, előtte Baranyában még okoztak felhőszakadást.


A zivatarok áthaladnak Pécsen a naplemente körül (idojaras.hu videó)

Öt óra után a zivatarlánc elérte a Balaton térségét. A kifutószél sebessége elérte a 70-80 km/órát.


17:40-kor érte el Fonyódot a vihar (idojaras.hu videó)

Egy hidegfront érkezik nyugat felől a forró levegővel kitöltött Kárpát-medencébe. A frontot kísérő heves zivatarok még eddig a határon kívül maradtak, de a következő órákban a Nyugat-Dunántúlon is lehet zivatarok kialakulására számítani.

A Dunántúlon szórványos villámtevékenység észlelhető, de csapadék még csak a Nyugat-Dunántúlon esik. Ausztriában láncba rendeződtek a zivatarok.


Szentgotthárdot elérte a zivatarlánc 13:15-16:15 (Időjárás.hu videó)


Körmend, 2011.08.19. 12:00-15:00 (Időjárás.hu videó)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat