2018. szeptember 18., Diána

Zivatarlánc vonul a Dunántúlon


ICI Interaktív Zrt. - 2013. október 24., csütörtök, 17:25

Péntek délutánra az ország délnyugati felében zivatarok pattantak ki; meleg, nedves, labilisabb léghullám érte el az országot.

Látványos, sötét fellegekkel érkeztek a csapadékzóna a Dunántúlra, több helyen villámot is regisztráltunk. Teskándon 16 óráig több, mint 5 milliméter csapadékot mért az ICI Interaktív Zrt. meteorlógiai állomásának műszere. Letenyén egy óra alatt több, mint 8 fokot, 21,7°C-ről 13,6°C-ra csökkent a hőmérséklet.

 

 

Az ICI Interaktív meteorológia somogysárdi (fent) és iharosberényi (lent) webkameráján jól látszik a zivatarlánc érkezése.

 

A csapadéksáv hatására a nyugati és keleti határ között már több mint 10 fokos hőmérsékletkülönbséget mért az ICI interaktív meteorológia mérőhálózata.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat