2018. szeptember 18., Diána

Zivatar csapott le Pécsre


ICI Interaktív Zrt. - 2013. július 24., szerda, 14:02


Címkék: ,Lokális zivatarcella pattant ki a szerda déli órákban Pécs fölött, jelentősen felfrissült a levegő.

A szerdai napon az időjárás-előrejelzéseknek megfelelően lokális záporok, zivatarok kialakulására is volt esély. Pécsett már a déli órákban is elég magasra tudott törni egy zivatarcella. Az intenzív csapadékhullás hatására a hőmérséklet fél óra alatt közel 10 fokot esett vissza, 30,6°C-ról 20,8°C-ra, majd a leghűvösebb időszakban 19,9 °C-ot is rögzített az ICI Zrt. meteorológiai mérőállomásának hőmérője. A lehullott csapadékmennyiség összesen 14 miliméternyi volt.

 

Zivatarfelhők tornyosulnak Európa több pontja fölött, a sat24.com műholdfelvételén jól látszik a Pécs fölött elhelyezkedő zivatarcella és a Magyarországtól még jóval északabbra húzódó gyenge hidegfront is, ami a holnapi nap folyamán éri el majd hazánkat. Érdemes megfigyelni a portugál partokról az óceán fölé húzódó ködfelhőzetet is. Ugyanígy köd figyelhető meg távolabb, az Atlanti-óceán fölött is, bizonyítva, hogy egy anticiklonban sem mindig eseménytelen az időjárás.

 

Webkamera filmen a pécsi zivatar: intenzív volt a csapadékhullás (az ICI Zrt. pécsi meteorológiai állomásának webkamera filmje)

 

A délutáni órákban az ország több pontján is van esély lokális záporok, zivatarok kialakulására, melyek felfrissíthetik az országszerte 30 fok körüli levegőt, azonban fülledtséget is okozhatnak. Ez utóbbi különösen a szívbetegek és az asztmások esetén eredményezhet rosszullétet, így vihar alatt és utána ajánlott zárt térben tartózkodniuk.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat