2018. augusztus 14., Marcell

Vulkáni hamu akadályozza a légiközlekedést Chilében


ICI Interaktív Zrt. - 2011. június 14., kedd, 10:36

A múlt hét óta folyamatosan működő Puyehue chilei vulkán miatt számos repülőjáratot töröltek Dél-Amerika fölött.

A vulkáni hamufelhő a megváltozott szélirány miatt most északkelet felé terjed Argentína, Brazília és Uruguay felé. Az előző napokban a kitörés miatt korlátozták Ausztrália és Új-Zéland légiforgalmát, de a magassági áramlatok változása miatt ezekben az országokban már helyreállt a közlekedés.

A kép forrása: Chilei Légierő

Több mint 70 járatot töröltek a Carrasco Nemzetközi Repülőtéren Uruguay fővárosában, Montavideóban, valamint felfüggesztették az összes Brazíliából Argentínába és Uruguayba tartó járatot.

A vulkáni hamu a levegőbe kerülve rendkívüli veszélyt jelent a légiközlekedésre, ugyanis a hamu éles szemcséi tönkreteszik a repülőgépek hajtóműveit.

A kép forrása: Claudio Santana/AFP
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat