2018. július 16., Valter

Vörös riasztással ért partot Ausztráliában a trópusi ciklon


ICI Interaktív Zrt. - 2012. március 17., szombat, 12:32

Szombaton ért partot Ausztrália északkeleti vidékén a Lua ciklon. Kiterjedt partszakaszon vörös riasztást rendeltek el.

Port Hedland a partot érés környékének legnagyobb kikötővárosa. A körülötte lévő többszáz kilométeres partszakaszon rendelték el a vörös riasztást. 39 hajónak kellett megváltoztatni az útirányát, közülük hétnek a veszélyeztetett kikötőket kellet elhagyniuk. Átmenetileg a légi- és szárazföldi közlekedés is leállt. A város a világ egyik legnagyobb vasérc szállítói csomópontja. A raktárokat átmenetileg be kellett zárni.

A Lua a hónap közepén erősödött meg nagyjából ezer kilométerre Ausztrália északkeleti partvidékétől a nyár végére kellőképpen felmelegedett trópusi vizek felett.


Be kellett zárni az óriási vasérc-terminálokat a vihar miatt

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat