2020. február 20.,

Víztölcsért filmeztek le Floridában


ICI Interaktív Zrt. - 2013. augusztus 2., péntek, 13:36

Vízfelszín feletti zivatarcellához tartozó örvényt filmeztek le az Egyesült Államokban.

Tampa Bay-ben, Florida-ban készült az a videófelvétel, ami a napokban bukkant fel a világhálón. Chris Cervellera saját mólójáról filmezte az alábbi jelenséget, melyen jól látható és hallható a zivatarcella működése és az ahhoz tartozó víztölcsér fejlődése.

A víztölcsér nem más, mint egy kis skálájú örvénylő rendszer, ami nagy instabilitás mellett vízfelületek fölött alakul ki. Az általában pár száz méter magas összefüggő örvények életciklusa igen rövid, a videón látható víztölcsér is feloszlott, mielőtt elérte volna a szárazföldet.

Az Egyesült Államokban ez jóval gyakoribb jelenség, mint hazánkban, például idén júliusban is készült már videó, szintén Floridából.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat