2018. szeptember 24., Gellért

Víz alá került Korzika


ICI Interaktív Zrt. - 2013. március 7., csütörtök, 15:22

Intenzív esők áztatták Korzika szigetét, rövid idő alatt több mint kéthavi csapadék hullott. A folyók kiöntöttek, a víz elárasztotta a sziget déli részét.

Korzika déli részén kedden és szerdán hatalmas mennyiségű csapadék hullott. Mindössze egy-másfél nap alatt Porto-Vecchióban 135, míg Solenzarában 180 mm eső esett a Météo France jelentései szerint. A legtöbb csapadékot azonban Conca városában mérték 190 mm-rel, ami több mint kéthavi mennyiségnek felel meg.

A bő egynapos esőzésben hirtelen megáradtak a folyók és kiléptek medrükből, hatalmas területeket árasztva el. Több falvat teljesen körbekerített a víz. Többeket, járműveikben rekedt autósokat, háztetőkre menekült embereket, helikopterrel kellett kimenteni. Egy időre a polgári légi forgalom is leállt.

Az ítéletidő annak volt köszönhető, hogy az enyhe időben a hegyekben megindult a hóolvadás, ami már eleve megemelte a folyók vízszintjét, ehhez pedig hozzáadódott a hirtelen lezúduló sok csapadék. Ráadásul, a tengerbe történő lefolyás, a természetes vízelvezetés is akadályoztatva volt az erős tengerhullámzás révén.

 

forrás: youtube.com

 

cikk forrása:
corse.france3.fr

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat