2020. február 24., Szökőnap

Virágzik a mogyoró és az éger Németországban


ICI Interaktív Zrt. - 2013. január 10., csütörtök, 14:17

Németországban az elmúlt hetek enyhe időjárásának köszönhetően többfelé virágzásnak indult a mogyoró és az éger, pollenjeik már mérhető mennyiségben vannak jelen a levegőben.

Hetek óta az ilyenkor szokásosnál jóval enyhébb idő uralkodik Németország nagy részén: a nyugati és az északi területeken általában 6, 10 fokos maximumhőmérsékletek jellemzőek délutánonként, szinte koratavaszt idézve a januári hetek sorába. A tartósan meleg idő a természetben is zavart keltett: többfelé, nagy területen virágba borult a mogyoró és az éger. Nem példaértékű, hogy már február elején beinduljon ezen növények virágzása, de a januári pollenszórás csak ritkán fordul elő a térségben. Az említett fajok virágporát már a pollencsapdák is érzékelik, és mérhető, de csak enyhe allergiát okozó mennyiséget jeleznek többfelé Németországban.

A tavaszias levegőnek köszönhetően a hóvirág és a krókusz első hajtásai is kibújtak a földből. A meteorológusok szerint azonban a hétvégén vége szakad a márciusi időnek: országos lehűlés érkezik, mely az ilyenkor szokásos átlagra csökkenti le a hőmérsékletet, és némi hó is várható. Az éger és a mogyoró barkavirágzata ugyan fagyálló, de már nem lesznek szabadon a pollenek, így nem okozhatnak kellemetlen tüneteket. Az allergiások tehát fellélegezhetnek egy időre.

Virágzó mogyoró Windeckben (wetteronline.de)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat