2018. augusztus 17., Jácint

Viharos volt a hétvége Ausztriában


ICI Interaktív Zrt. - 2013. szeptember 3., kedd, 13:54

Hazánkat már csak legyengülve érintette az a hidegfront, ami ítéletidőt okozott a hétvégén Ausztriában.

Vasárnap erős hidegfront vonult át Ausztria fölött, de hazánk térségét szerencsére már csak gyengébb formában érintette északnyugat felől.

Az osztrák területeken azonban volt dolguk a tűzoltóknak: jelentős károkat okozott a viharos széllel, zivatarokkal érkező front. Vasárnap este sokfelé tyúktojás nagyságú jég esett, és az orkán erejű szél sávokban tarolta le az erdőket. A villámlás miatt egy részen kigyulladt az erdő Innsbruck közelében.  A vihar elvonultával közel 10 fokot esett vissza a hőmérséklet az innsbrucki mérések alapján. A viharok okozta károk alapján nem kizárt, hogy tornádó is kialakult. Nem csak az épületekben és a kertekben, termésben esett kár, sajnálatos módon emberéletet is követelt a vihar, egy vadászra dőlt rá egy vihar által kidöntött fa.

 

A kép forrása: wetteronline.de

Az utakra dőlt fák blokkolták az osztrák közlekedést a vasárnapi viharok után (forrás: www.wetteronline.de)

 

 

A kép forrása: wetteronline.de

Az orkán erejű szél által letarolt erdősáv, egy lehetséges tornádó nyoma (forrás: www.wetteronline.de)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat