2020. február 24., Szökőnap

Viharos karácsonyt várnak az USA-ban


ICI Interaktív Zrt. - 2012. december 25., kedd, 13:47

Markáns ciklon szeli át az Egyesült Államokat az ünnepek alatt, amely délen heves zivatarokat, akár tornádókat, északabbra heves hóviharokat okozhat.

A karácsonyi ünnepek alatt markáns ciklon szeli át az Egyesült Államok déli és keleti államait, amely egyre erősebbé válik, miközben északkelet felé halad. A Mexikói-öböl felől érkező meleg és nedves, valamint a Kanada felől érkező hideg, sarkvidéki légtömeg határán kifejlődött légköri képződményt várhatón heves időjárási események kísérik.

A Mexikói-öböl mentén heves zivatarokra figyelmeztetnek, amelyeket orkán erejű (120 km/óra feletti) szelek, felhőszakadások, jégesők és akár tornádók is kísérhetnek. Texas államban helyi idő szerint már ma hajnalban elkezdtek kialakulni az első zivatarok, és volt, ahonnan már 2,5 centiméter átmérőjű jégszemeket is jelentettek.

Ugyanez a ciklon mindeközben az USA középső vidékein havazást, havas esőt, helyenként ónos átmeneti esőt okoz majd. Indiana és Kentucky államban blizzard (heves hóvihar) riasztást adtak ki, amelyekből néhány óra alatt 10-17 centi hó lehullhat.

A ciklon szerdán már a keleti, majd az északkeleti államokban okoz majd további szélviharoktól kísért zivatarokat, kiadós esőket, illetve elsősorban a Nagy-tavak vidékén havazást is.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat