2018. szeptember 26., Jusztina

Viharos hétkezdet Nyugat-Európában


ICI Interaktív Zrt. - 2013. május 8., szerda, 15:36


Címkék: , ,Amíg nálunk szinte zavartalan a napsütés és magasra kúszik a hőmérő higanyszála, addig Nyugat-Európa időjárását két alacsony nyomású képződmény határozza meg: csapadékosan, szelesen indul többfelé a hét.

Egy többközpontú ciklonrendszer húzódik tőlünk nyugatra, és okoz viharos, hűvös, szeles napokat Nyugat-Európában.

 

500 hPa-os mező a GFS időjárási-előrejelző modell számítása szerint

A GFS modell 500 hPa-os nyomási szint magasságát bemutató térképen jól látszanak a ciklonközpontok (kék és zöld szinekkel jelölve)

 

Az egyik alacsony nyomású képződmény az Ibériai-félsziget fölött örvénylik, és lassan kelet felé haladva jelentős mennyiségű csapadékkal áztatja el a dél-európai régiót. A francia Alpokban a gyors hóolvadás és a most érkező csapadék heves áradásokhoz vezethet.

A másik ciklonközpont a Norvég-tenger fölött tartózkodik, és nemsokára igen szeles és záporokkal tarkított időt zúdít a Brit-szigetek térségére.

 

Az ICI Zrt. battonyai meteorológiai állomásának webkamerájába tűznek be a napsugarak hétfőn a déli órákban

 

Itt, a Kárpát-medence térségében szerencsére marad a meleg, nyárias időjárás, többnyire anticiklonális hatások érvényesülnek, de azért nem lesz zavartalan a napsütés.  Szerdától tovább növekszik a változékonyság, elszórtan számíthatunk záporokra, zivatarokra, de a jelenlegi számítások szerint nagyobb mennyiségű csapadék csak pénteken érkezik majd.

 

Forrás: accuweather.com
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat