2018. augusztus 14., Marcell

Viharciklon fejlődik az Atlanti-óceánon


ICI Interaktív Zrt. - 2010. október 6., szerda, 09:57

Az Atlanti-óceán felett, a Brit-szigetektől délnyugatra egy markáns ciklon örvénylik, amely az előrejelzések szerint a következő 24-48 órában tovább erősödik.

Egy markáns alacsony nyomású légköri képződmény örvénylik az Atlanti-óceán felett, a Brit-szigetektől a délnyugatra. A ciklonban az előrejelzések szerint csütörtök estére 960 hPa-ra csökken a nyomás, a ciklon területén kiadós csapadék várható és környezetében orkán erejű széllökések is előfordulhatnak.

A viharciklon szerencsére Európa partjaitól viszonylag távol helyezkedik el, de csütörtökön és pénteken, Írország és a Brit-szigetek térségében hatására többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik a délies szél, akár 100 kilométer/óra feletti széllökéseket is mérhetnek.

A ciklonhoz kapcsolódó frontrendszer az Ibériai-félsziget térségében rontja el az időt. Portugáliában és Spanyolországban is sokfelé erősen felhős lesz az ég és heves záporokra, zivatarokra kell készülni a hétvégén. A csapadékos időben a térségben a levegő is lehűl, általában 20, 25 fok körüli maximum várhatók.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat