2019. június 17., Laura

Karácsonyi vihar és káosz Nagy-Britanniában

Több ezer ember karácsonyát „tette tönkre” a Dirk névre keresztelt viharciklon Angliában, miután a heves szélviharok és áradások Britannia-szerte áramkimaradásokat és közlekedési káoszt okoztak.


Karácsonyi viharciklon csap le a britekre

Alig néhány héttel ezelőtt orkán erejű vihar tombolt Észak- és Nyugat-Európában, szenteste környékén pedig ugyanilyen ítéletidő érheti el a Brit-szigeteket.


Újabb szélvihar fenyegeti Észak-Európát

A hét közepén várhatóan egy, az október végihez hasonló viharciklon halad át az észak-európai térség felett, orkán erejű, 100 km/órát meghaladó széllökések kísérhetik. Hazánkba csütörtök éjjel érkezhet meg a ciklonhoz tartozó viharos szél.


„Bosszút állt” az időjárás a hibázó meteorológuson

A 26 évvel ezelőtti rendkívüli vihar katasztrofális előrejelzéséről elhíresült meteorológus kertjében döntött ki egy fát a szél.


Christian Északnyugat-Európában tombol

Évek óta nem látott vihar söpör végig Európa északnyugati részén. Főként az orkán erejű, helyenként 180-190 km/órás lökésekkel járó szél okoz komoly károkat az Északi-tenger partján fekvő országokban.


Enyhülést hoznak a következő napok

A hétvége fogvacogtató éjszakái után valamivel enyhébben indult a hétfő reggel. Rossz hír azonban, hogy várhatóan folytatódik az eddigihez hasonló csapadékos időszak, ami főként az autósok életét keseríti meg.


Viharos az idő Nyugat-Európában

Nyugat-Európát sorra érik el a markáns ciklonok erős szelekkel és sorozatos csapadékkal. Orkánszelek is fújtak. Az egyik ciklon épp fölénk húzódik, de az Alpok legyengíti.


Viharciklon húzódik Európa fölé

A Brit-szigetek és Norvégia területén orkán erejű szeleket okozhat a Tina nevet kapott ciklonrendszer.


Észak-Afrikát is megöntözte a mediterrán viharciklon

Szicíliában heves szélrohamokat, Afrika északi szélén kiadós esőzést okozott egy markáns mediterrán ciklon, amely vasárnap este Görögország fölé húzódik.


Viharciklon érte el Európát

Írországot már délelőtt elérte az a markáns ciklon, amely csütörtökön havazást hozhat hazánkba. Útját kiadós csapadék és helyenként orkánszelek kísérhetik.