2018. szeptember 21., Máté

Videók a vasárnapi New York-i esőzésről


ICI Interaktív Zrt. - 2011. augusztus 17., szerda, 11:00

Vasárnap New Yorkban minden eddiginél több, mintegy kéthavi csapadék esett. Több helyen derékig állt a víz. Videó.

Az Egyesült Államok északkeleti részét vasárnap és hétfőn heves viharok és esőzések érték el, alig egy nap alatt többfelé 150-250 mm csapadék hullott - a legtöbb Lido Beachen esett 254 mm-rel. Vasárnap a New York-i Kennedy reptéren is közel 200 mm-t mértek, ami mintegy kéthavi mennyiségnek felel meg - idén nagyjából ennyi esett májustól júliusig. Ennyi csapadékot 24 óra alatt még sosem regisztráltak a városban - a korábbi rekordot 1984. június 30-a tartotta, akkor 152 mm esett.

Ennyi eső általában egy trópusi ciklonból vagy hurrikánból szokott esni. A rendkívüli csapadékot döntően az okozta, hogy a viharrendszer nagyon lassan helyeződött át, így egy adott területen sokáig és nagy intenzitással eshetett. Ráadásul, a nedvesség-utánpótlás két helyről is érkezett: az Atlanti-óceán és a Mexikói-öböl felől. Az áradásokhoz azonban hozzájárult az is, hogy a nyár eddig meglehetősen száraz és forró volt, a kiszáradt talajon pedig nehezen tud áthatolni a víz.

A pincék és garázsok mellett egész városrészek kerültek víz alá. Több helyen derékig állt a víz, a csatornák ugyanis képtelenek voltak elnyelni a nagy mennyiségű esőt. Számos autó elakadt, többeket ki kellett menteni járművükből. Manhattanben egyes metróállomásokat is le kellett zárni a bezúdult víz miatt. Akadozott a vonatközlekedés is és áramkimaradások voltak.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat