2018. augusztus 14., Marcell

Videók és képek a hidegfrontról


ICI Interaktív Zrt. - 2011. május 27., péntek, 14:18

A szombati hidegfront sokfelé okozott heves zivatarokat, felhőszakadást, jégesőt. Miközben a Dunántúlon őszi idő volt, északkeleten a hőmérséklet elérte a 30 fokot.


Vihar Salgótarján felett (idojaras.hu kamera)


Sátoraljaújhelyen halad át a zivatarlánc 16:30 és 17:30 között (idojaras.hu videó)


Így érte el Aggteleket a nagy vihar fél három után (idojaras.hu videó)

Markáns hidegfront vonult át az országon, amely péntek éjszaka első felében nagyjából a Kisalföldig, szombat hajnalra már a Duna vonalának közelébe jutott el. A front csapadékzónája a déli órákban érte el a Duna vonalát, majd egy zivatarlánc haladt tovább keleti, északkeleti irányba.

A front haladását heves zivatarok kísérték, míg a nyugati határszélen a front mögött átmenetileg megkezdődött a felhőzet felszakadozása. A Tiszántúlon a hőmérséklet csúcsértéke elérte a 30 fokot.


Szentgotthárd 12:40-kor (időjárás.hu webkamera)


Bakonycsernye 13:50-kor (időjárás.hu webkamera)

Pénteki események:

A front tegnap délelőtt, kora délután még tőlünk messze, Németország-Ausztria-Csehország térségében tartott, nálunk ekkor még nyugodt volt az idő. Közeledését  jelezte azonban, hogy az Alpok lábainál és a Bécsi-medencében már akkor kipattantak a front előtti első zivatarok.


Bécset már tegnap kora délután megközelítették az első, prefrontális zivatarfelhők.

Tegnap délután egy-egy zivatar már súrolta a nyugati határvidéket, de a nagyobb csapadékot adó, intenzívebb gócok ekkor még az országon kívül nyugatra és délnyugatra haladtak. A térségben csak a felhőzet növekedett meg, és a Kisalföldnél mintegy 6-8 fokot esett vissza a hőmérséklet.


Tegnap délután még csak súrolták a határvidéket a zivatarok

 

A gomolyfelhők vonulása Körmendnél a tegnap késő délutáni órákban (időjárás.hu webkamera)

Később nyugatról, délnyugatról prefrontális zivatarok sodrótak be, melyek késő estig nagyjából a Balaton vonaláig, a fővárostól nagyjából 50 kilométer távolságig jutottak el.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat