2018. július 22., Magdolna

Veszélyes tájfun tart a Fülöp-szigetek felé


ICI Interaktív Zrt. - 2011. szeptember 25., vasárnap, 14:04

Kedden éri el a Fülöp-szigeteket az a tájfun, amely gyorsan erősödve a sokmilliós Manilát is megközelíti. Bár a térségben gyakori a természeti katasztrófa, a felkészülés sosem lehet tökéletes.

Vasárnap erősödött tájfunná (a trópusi ciklon délkelet-ázsiai neve) a Nesat viharobjektum. Az előrejelzések szerint az erősödés nagy ütemben folytatódik tovább addig, amíg a tájfun a nyílt trópusi vizek felett van. Középpontja várhatóan kedden ér először szárazföldet a Fülöp-szigetek egyik legsűrűbben lakott, északi részén, 180 km-re az elővárosokkal együtt 14 milliós Manilától. A tájfun 500-1000 km-es átmérője miatt a nagyobb viharok is elérhetik a metropoliszt.


A masszív városmagtól távol eső nyomornegyed lakossága és épületei vannak veszélyben

Akkorra már a Nesat tájfunban a legnagyobb széllökések megközelíthetik a 180-200 km/órát. A szél mellett a heves csapadék okozhat veszélyeket, gyors áradás indulhat el.

A Fülöp-szigetek tájfunok által a világ leggyakrabban sújtott országa, ennek ellenére a viharokra való felkészülést, a kitelepítéseket nem lehet tökéletesen végrehajtani, évente átlagban mintegy félezer ember veszti életét a trópusi ciklonokban, és az anyagi kár is tetemes.

A Nesat a szárazföld felett átmenetileg gyengül, majd a Fülöp-szigeteket elhagyva várhatóan a Dél-kínai-tengeren halad tovább, ahol ismét megerősödik. A számítások szerint valahol a kínai-vietnámi partokon ér végleg szárazföldre.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat