2018. szeptember 21., Máté

Veszélyes lesz a tavasz Szerbiának


ICI Interaktív Zrt. - 2012. március 1., csütörtök, 11:35

Szerbiában a hétvégén három hullámban vonult át újabb intenzív havazás, és még nincs vége a télnek. A hegyekben már több méteres a hó. Egy esetleges gyors olvadás súlyos árvizekhez vezetne.

Belgrád városában vasárnap az újabb nagy havazás előtt 37 centi, a külterületen kereken 50 centi volt a hóréteg vastagsága. Ehhez jött a vasárnap déli nagy havazás, hétfő estig pedig még két intenzív hóesés várható. Szerbia síkvidékein máshol is jellemző a fél méteres hó.


Belgrád külvárosában az első vasárnapi havazás idején (opentopia.com)

 


Belgrád a vasárnapi első havazásban (opentopia.com)

A magassággal pedig gyorsan hízik a hóréteg. Méteres hótakaróval már 700 méter tengerszint feletti magasságban találkozhatunk. 1000 méteren 100-150 centis a hó, míg 1500 méter magasban már két méter a hóréteg. És Szerbiának kétezres csúcsi is vannak!


Szerb síterep vasárnap délben (opentopia.com)

Tél vége felé potenciális veszélyt rejt magában a rengeteg hó. Egy hirtelen enyhülés, különösen, ha esővel érkezik veszélyes árvizekhez vezethet. Síkvidéken pedig- ahol a hó alatt a talaj felső átfagyott része vízzáró réteget képez - a belvízveszély igazán nagy.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat