2018. szeptember 20., Friderika

Végre strandidő lesz a hétvégén


ICI Interaktív Zrt. - 2011. július 5., kedd, 09:06

Az elkövetkező napokban tovább melegszik az idő, csütörtökön már többfelé eléri a 30 fokot a csúcshőmérséklet. A folytatásban fokozódik a hőség, és végre igazi strandidő lesz a hétvégén.

Az elmúlt hetekben szerencsétlenül alakult a hétvégék időjárása, most azonban kegyesek lesznek az égiek a strandolni vágyókhoz. A hét második felében erőteljes melegedés várható, csütörtöktől egyre többfelé visszatér a kánikula, és ez a hétvégén is kitart. Szombaton és vasárnap már országszerte 30 fok fölötti értékek lesznek jellemzők, sőt, helyenként 35 fokos forróságra is számítani lehet - amire az idei nyáron még nem volt példa.  Mindez sok napsütéssel párosul, de azért záporok, zivatarok is előfordulnak majd.

Természetes tavaink vízhőmérséklete jelenleg még csípősnek mondható, többnyire 18, 20 fok között alakul, hétvégére azonban itt is több fokos melegedésre lehet számítani. A strandolás alatt azonban továbbra se feledkezzünk meg az UV sugárzásról, 11 és 15 között lehetőleg ne tartózkodjunk közvetlenül a napon!

A csütörtökön Zamárdiban kezdődő Balaton Sound zenei fesztivál ideje alatt is igazi nyári hangulatnak örvendhetnek a részt vevők - egy-egy zápor, zivatar azonban megzavarhatja a programokat.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat