2018. július 22., Magdolna

Végre frontmentes napok jönnek — humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. február 28., hétfő, 11:18

Hosszabb frontmentes időszakkal indul a hét, ezért a frontra érzékenyek fellélegezhetnek a változékony időjárású napok után. A tartósan napos időszak jó hatással lesz közérzetünkre, azonban a hőmérsékletek még mindig fagypont közelében fognak alakulni. A tavaszias idő sajnos még várat magára.

 

Hétfőn frontmentes, napos időben lesz részünk. Élettanilag pozitív időjárású napok következnek, érdemes kihasználni, és több időt tölteni a szabadban. Réteges, meleg öltözködés ajánlott, mivel még mindig igen hideg lesz napközben is. Éjjel pedig erős fagyok várhatók, ezért a kora reggel munkába indulók fagyos útszakaszokkal, ködfoltokkal találkozhatnak az utakon. Napközben mérsékelt lesz a légmozgás, mely tovább csökkentheti hőérzetünket. A reumás beteges ezekben a napokban ügyeljenek végtagjaik melegen tartására, még akkor is, ha csak rövid ideig tartózkodnak a szabadban.

A légszennyezettség alacsony, a szálló por koncentrációja közepes szintet ér el. A következő napokban a gyenge légmozgás miatt kissé növekedhet a szálló por koncentrációja, ezért a légúti megbetegedésekben szenvedőknek ajánlott elkerülni a forgalmas helyeket.

Kedden továbbra sem várható fronthatás, de többfelé borult marad az ég, így levertség, rossz közérzet jelentkezhet egyeseknél. Bár a tavaszias időjárás még várat magára, érdemes szervezetünket már most felkészíteni a tavaszi fáradtság jelentkezésére. Fogyasszunk magas vastartalmú ételeket, például vörös húsokat, és C-vitamint, mivel a C-vitamin amellett, hogy az immunrendszerünk fő támogatója, a vas hatékonyabb felszívódását is segíti.

Szerdán folytatódik a frontmentes idő, ismét szikrázó napsütésre van kilátás. A hőmérséklet azonban csak lassan emelkedik. A jelenlegi számítások szerint a hét végéig kitart a frontmentes időjárás, de csak 5 fok közelébe emelkednek majd a nappali maximumhőmérsékletek. Az erős napfényben fejfájás jelentkezhet a fényre érzékenyeknél. Az alacsony napállás miatt a vezetéshez érdemes napszemüveget viselni.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat