2018. szeptember 21., Máté

Véget ér a nyugodt idő


ICI Interaktív Zrt. - 2013. szeptember 20., péntek, 15:11

A napok óta tartó szép idő a hétvégén érte el a tetőpontját, hétfőn hidegfront érkezik.

Egy anticiklonnak köszönhetően az elmúlt napokban délutánonként nagyon kellemes és napos idő uralkodott a Kárpát-medencében: a kirándulni, túrázni vágyóknak nem lehetett panaszuk az időjárásra. Szombaton már szinte mindenhol 25 fok köré melegedett a levegő, vasárnap pedig a dél-alföldi tájakon a 30 fokot is megközelítette a maximumhőmérséklet. Az ICI Interaktív Meteorológia országosan kihelyezett mérőállomásai közül a makói mérte a legmelegebbet, 28,3 fokot.

Országszerte nyárias idő uralkodik (az ICI Interaktív Meteorológia vasárnap délutáni méréseit ábrázolja a hőmérséklet-térkép)

Hétfőn azonban nyugat felől hidegfront érkezik, ezt követően pedig több napig tartó változékonyság veszi kezdetét. Nyugat felől több hullámban nedves levegő éri majd el a térségünket, a szél is gyakran megélénkül, és akár erős lökések is kísérhetik a hét közepétől. A nappali hőmérsékletekben jelentős visszaesés várható, lesznek napok, amikor a csapadékosabb területeken 20 fokig sem melegszik fel a levegő.

Jó hír viszont, hogy a rendkívül hűvös reggelek is megszűnnek a jövő héttől: egyes mélyebb völgyekben szombaton és vasárnap 5 fok alá is lehűlt a levegő, az érkező felhőknek köszönhetően azonban egy ideig nem számíthatunk hasonlóan alacsony minimumértékekre. 

Az előrejelzés bizonytalansága jelenleg az átlagosnál nagyobb, ezért a várható időjárásról érdemes folyamatosan tájékozódni az előrejelzési oldalunkon.

A légköri változások a szervezetet is megviselhetik, erről bővebben a Meteo Klinika oldalán lehet olvasni.

A GFS időjárási modell a 850 hPa-os nyomási szint hőmérsékletét és a várható csapadékmennyiséget szemlélteti A vonalak kuszaságából látszik, hogy milyen nagy a bizonytalanság a következő napokat illetően

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat