2018. szeptember 21., Máté

Vasárnap kettős fronthatás, lehűlés – humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. március 27., vasárnap, 11:36

Vasárnap kettős fronthatás érvényesül, ez lesz a hét leghidegebb napja. Több fokos lehűlés várható, ami megterhelheti a keringési betegeket. Hétfőn folytatódik a kettősfronti hatás, görcsös és gyulladásos panaszokat is tapasztalhatunk. Keddtől naposabb, száraz, frontmentes idő ígérkezik.

 

 

Vasárnap kettős fronthatás érvényesül, tovább hűl a levegő. Jobbára erősen felhős, borult lesz az ég, és többfelé kell számítani esőre, záporesőre. Északkeleten azonban átmenetileg elvékonyodik, csökken a felhőzet. A lehűlés megterhelheti a keringési rendszert, gyakoribbak lehetnek az infarktusos tünetek. A szívbetegeknek sok pihenés ajánlott, fogyasszanak könnyen emészthető ételeket. A borongós időben lehangoltság is jelentkezhet, testmozgással felpezsdíthetjük szervezetünket, javíthatunk hangulatunkon.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja alacsony. A következő napok időjárásának köszönhetően a légszennyezettség és a szálló por mennyisége alig fog változni.

Hétfőn továbbra is kettős fronthatás terheli szervezetünket. Görcsös és gyulladásos panaszokat egyaránt tapasztalhatnak az időjárásra érzékenyek. Eleinte erősen felhős lesz az ég, elsősorban délen és keleten fordul elő eső, záporeső. A kora délutáni óráktól szakadozni kezd a felhőzet. A görcsös problémákra fogyasszunk kálium- és magnézium tartalmú ételeket, a kamillatea pedig hatékony gyulladáscsökkentő.

Kedden nem kell fronthatásra számítani. Jobbára napos idő igérkezik, csapadék nem várható. Érdemes sétát tenni a szabadban, kellemes melegedő időre van kilátás, a napsütés jó hatással lesz a közérzetünkre.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat