2018. szeptember 24., Gellért

Vasárnap erős migrénes fájdalmak jelentkezhetnek – humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. március 13., vasárnap, 14:58

Tovább folytatódik a melegedés, vasárnap ehhez erős délies irányú légmozgás is társul. Ez sokaknál okozhat migrént, heves fejfájást. A melegfrontra érzékenyek inkább töltsék pihenéssel a napot.

Vasárnap erős melegfronti hatás terheli a szervezetet, a déli tájakon akár 20 fok körül is alakulhat a maximumhőmérséklet. Többfelé erős lesz a légmozgás is. A szeles déli területeken fokozódhatnak a migrénes fájdalmak, így a fejfájásra hajlamosaknak érdemes odafigyelni a fokozott folyadékbevitelre. Akár 1,5-2 liter ásványvizet is megihatnak a nap folyamán. A szív- és keringési panaszokkal küzdőket is terheli az időjárás, ezért ők kerüljék a fizikai munkát, töltsék inkább pihenéssel a napot.

A légszennyezettség közepes, a szálló por koncentrációja alacsony szintet ér el.  A mogyoró és az égerfa virágpora közepes mennyiségben található meg a Dunántúlon, míg a Tiszántúlon kisebb a pollenkoncentráció. A következő napok időjárásának köszönhetően a légszennyezettség mértéke alig változik, azonban az allergiás tünetek fokozódhatnak.

Hétfőn nem várható fronthatás, de csapadékosabbra és változékonyabbra fordul az időjárás, így akik szabadtéri programot terveznek, öltözzenek rétegesen, így elkerülhető a megfázás. Az esernyőket és esőkabátokat sem ajánlott otthon felejteni.

Kedden kettős fronthatás terheli mind a melegfrontra, mind a hidegfrontra érzékenyeket. A keleti és az északi tájakon élők számíthatnak ízületi fájdalmak erősödésére a csapadék érkezése miatt. Délutánra azonban már országszerte számíthatunk némi napsütésre.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat