2020. február 28., Ákos, Bátor

A vasárnap még meleg volt a hidegfront előtt


ICI Interaktív Zrt. - 2012. november 4., vasárnap, 14:40

A hétfőn érkező markáns hidegfront előtt vasárnap a legtöbb helyen jóval az átlag fölé melegedett a levegő, több-kevesebb napsütés is volt.

Hétfőn reggel erős hidegfront éri el térségünket nyugat, északnyugat felől, előtte azonban még több helyen a 20 fokot ostromolta délután a hőmérséklet. Élénk délies légmozgással igen enyhe légtömegek érkeztek térségünkbe, emellett néhány órára a legtöbb helyen a nap is kisütött. Az Északi-középhegység egyes vidékein (hőtérképünkön Aggteleknél jól látszik), valamint északnyugaton egy kis körzetben azonban megmaradt a reggeli köd felhőzete, így ott nem tudott kellemes őszi idő kialakulni: az egész nap borongós, felhős ég alatt mintegy 8-10 fokkal volt hidegebb, mint a Kárpát-medence többi részén.

Az ICI Zrt. méréseit hőtérképünk mutatja: amíg délután fél 3 körül országszerte 17, 20 fok van, addig Aggteleken mindössze 10

A hideg oka Aggteleken a ködfelhőzet (ICI Zrt. webkamerája)

Holnap eleinte még marad a délies szél, ami megerősödik, többfelé viharos széllökések is kísérik, ám északnyugatra a hajnali órákban megérkezik egy erős hidegfront. A front mögött hirtelen északnyugatira fordul és továbbra is nagyon erős marad a szél - ám immáron hűvösebb levegőt szállít hazánkba. Ahogy a front kelet, délkelet felé halad, egyre többfelé megtörténik a szélfordulás, és a hűvös légtömegek is egyre nagyobb teret nyernek. Ennek következtében lesznek olyan területek, ahol a délután folyamán csökkenni fog a hőmérséklet. 

A hidegfront erős humánmeteorológiai hatásokkal is jár, különösen úgy, hogy keleten előtte még melegfronti tünetek jelentkeznek. Fontos, hogy felkészítsük szervezetünket a markáns változásra!

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat