2019. január 23., Zelma

Változékonyan alakul a hétvége időjárása


ICI Interaktív Zrt. - 2010. november 18., csütörtök, 14:57

Változékonyan alakul az időjárás a hét végén. Szombaton akár kirándulni is mehetünk, de azért az esőkabátra is szükségünk lehet.

Pénteken változóan, többször erősen felhős lesz az ég az ország felett. Eleinte főként a Dunántúlon, délután a keleti országrészben várható eső zápor. A délies szél időnként megélénkül. A hőmérséklet csúcsértéke 8, 13 fok között alakul.

A kora reggeli órákban a keleti megyékben helyenként pára és köd lassítja a közlekedést, ezért érdemes a szokásosnál kicsit korábban elindulni otthonról. A nap folyamán az országban többfelé lesznek esőtől nedves, csúszós útszakaszok, és az útra hullott falevelek is csúszóssá tehetik az útburkolatot, ezért érdemes óvatosan, nagyobb követési távolságot hagyva közlekedni.

Szombaton a párás, ködös reggelt követően változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időszakokra a nap is előbújik. Kiránduláshoz, túrázáshoz ideális lesz az idő. Csapadékra csak elvétve lehet számítani, de aki biztosra akar menni a hátizsákjába tegyen el egy esőkabátot. Mérsékelt délies szélben, a délutáni órákban 8, 13 fokig melegszik a levegő. A legmagasabb értékeket délkeleten lehet majd mérni.

Vasárnap délnyugat felől fokozatosan mindenhol megvastagszik a felhőzet és a délutáni órákban a Dunántúlon már ismét elered az eső. A délkeleti szelet időnként élénk széllökések kísérik. A hőmérséklet csúcsértéke csak kevéssel haladja meg a 10 fokot.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat