2018. szeptember 21., Máté

Változékony napokat élünk


ICI Interaktív Zrt. - 2013. június 24., hétfő, 12:16

Három nap alatt nagyot változott az időjárás, szerdán végre egy kellemesebb napnak örvendhettünk. Sajnos a jó idő nem bizonyult tartósnak, a csütörtök ismét lehűlést hozott.

Csütörtökre megérkezett az előrejelzett ciklon, ami bőséges esővel áztatta Magyarország szinte egész területét. Az ICI Zrt. a Kárpát-medence számos pontján üzemeltetett mérőműszerei közül délután 3 óráig a békésszentandrási mérte a legtöbb csapadékot, ott 29 mm, azaz egy egész havi mennyiség hullott le több hullámban, de összességében alig 3 óra alatt. A legintenzívebb esőzést Lajosmizsén regisztráltuk, ott a délelőtti felhőszakadás során negyed óra alatt esett 17 mm eső. 

Ezt megelőzően hétfő délután az ország legnagyobb részén a hőmérséklet még a 15 fokot sem érte el, vasárnap pedig a szakadó esőben Pécsett 14 órakor mindössze 9 fok volt. A felmelegedés szerdáig csak lassan zajlott, szerdán azonban már szinte mindenhol 20-24 fokot mutattak a hőmérők, sőt, a Tiszántúlon és a déli országrészben a nyári napot is elkönyvelhetjük. Pécsett ekkor 26 fokot mértünk, ami 17 (!) fokos különbség a vasárnapihoz képest.

Nagy a különbség: az ICI Interaktív Meteorológia mérőállomás-hálózata által mindkét esetben 14 órakor mért hőmérsékletek 3 napja (vasárnap), illetve szerdán

Amellett, hogy az ott élők bizonyára örültek a nyárias melegnek, minden bizonnyal megterhelő is egyben a drasztikus változás. Annak fényében pedig különösen, hogy csütörtökön ismét borongósabb, csapadékosabb, és több fokkal hidegebb nap köszöntött ránk, helyenként kellemetlen széllel is. A rossz idő okozója egy ciklon, ami éppen hazánk fölött fog örvényleni, és sokfelé ismét sok eső áztathatja a földeket.

Délnyugaton (Pécsett - fent) és északkeleten (Aggteleken - lent) is nagyot változott az idő 70 óra alatt

Az ICI Interaktív Zrt. mérőállomásainak kameraképe vasárnap és szerda délután

 

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat