2020. február 26., Géza

Változékony lesz június utolsó hétvégéje


ICI Interaktív Zrt. - 2019. január 31., csütörtök, 00:17

Hétvégén országszerte változékony időre számíthatunk. A többórás napsütéses időszakokat átmenetileg erősen felhős időszakok váltják majd, néhol zápor, zivatar is előfordulhat.

Szombaton hajnalban kevés felhő várható, emiatt éjszaka gyorsan hűl a levegő. Korán kelőknek érdemes a rétegesen öltözködniük a reggeli indulás előtt, ugyanis mindössze 12, 16 között várhatóak a minimum hőmérsékletek. Csupán az északon és nyugaton élőknek lesz szükségük esernyőkre, hiszen ezen tájakon a nap második felében eső, zápor lehetséges. Hazánk többi részén többórás napsütésre van kilátás, érdemes tehát sok időt a friss levegőn tölteni, túrázni, kerékpározni. Mivel a maximum hőmérsékletek 24, 28 között várhatóak, ezért a strandidő még várat magára. A Balaton hőmérséklete is alacsonynak ígérkezik, csupán 20,21 között alakul. Viszont az UV sugárzás erős, akár nagyon erős is lehet! Érdemes erre odafigyelni, és a déli órákban inkább árnyékban tartózkodni.

Vasárnap már országszerte több helyen kell csapadékra számítani egy gyenge hidegfront miatt. Délelőtt a nyugaton élőknek ajánlott esernyőt magukkal vinniük, ugyanis eső, zápor várható, viszont vigyázzanak az élénk, erős széllökésekkel. Itt a nap második felében már lehet szabadtéri programokat szervezni, hiszen csapadék már nem valószínű. A keleti országrészben a nap második felében a csapadék miatt sajnos kevésbé lehet kültéri programokat tartani. A megélénkülő, megerősödő szél és a csapadék miatt a hőmérsékletek a szombatinál alacsonyabbak lesznek, tehát jobban oda kell figyelni az öltözködésre! Azokon területeken, ahol tartósabban várható napsütés, erős lesz az UV sugárzás, ezért mindenkinek ajánlott a bőrtípusának megfelelő faktorszámú fényvédő szereket használni!
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat