2020. január 21., Ágnes

Változatos lesz a hétvége időjárása


ICI Interaktív Zrt. - 2016. április 28., csütörtök, 12:28

A hétvégén már itt a május, ekkortájt sokan készülnek szabadtéri programok megtartására. Vajon a továbbiakban is marad a szokatlanul hűvös idő? Zavarja-e csapadék a hétvégi programokat? A cikkből kiderül!

A megszokottnál hidegebb napok jellemezték április végét, az ilyenkor szokásos hőmérsékleti értékektől lényegesen elmaradtak a mért értékek ezen a héten. Többfelé voltak éjszakánként fagyok, szerdán a magasabban fekvő területeken havazás is előfordult.

A hétvégén már beköszönt a május, ilyenkor még inkább kíváncsiak vagyunk az időjárásra, ugyanis sokan terveznek május 1-jén szabadtéri programokat. A hétvégén is az áprilisban már megszokottá vált változékony időre lehet készülni, pénteken egy mediterrán ciklon érinti hazánk területét, amelynek köszönhetően az ország jelentős részén erősen felhős, borult lesz az ég. Főként a déli és a keleti területeken várható csapadék. Szombaton már ismét több órára kisüt a nap, keleten fordulhatnak elő kisebb záporok. Vasárnap, azaz május 1-jén dél felől ismét megnövekszik a felhőzet, a csapadék térbeli eloszlása azonban egyelőre még eléggé bizonytalan. A csúcshőmérsékletek lassan, fokozatosan emelkednek, várhatóan már nem lesznek fagyok a következő napokban.

A várható időjárás 2016. április 29. és május 5. között 

Vasárnap kettősfronti hatás érvényesül, többeknél jelentkezhet különböző eredetű fejfájás, erősödnek a vérnyomás panaszok. Ajánlott a szokottnál több, lehetőleg cukormentes folyadékot inni,  kerülni a nehezebben emészthető ételek fogyasztását.

Az UV-sugárzás főleg szombaton a déli órákban érheti el az erős fokozatot. Elsősorban a kőris és a tölgy pollenje okozhat intenzív allergiás tüneteket, a panaszok csak a vasárnapi front érkezése után enyhülnek.

Iratkozzon fel ingyenes napi hírlevelünkre, és tudja meg első kézből, mi vár Önre, hogy időben felkészülhessen az Önt érintő, időjárás okozta hatásokról!

Friss humánmeteorológiai információkért és előrejelzésért, valamint további tanácsokért ajánlott felkeresni a www.meteoklinika.hu weboldalt, ahol az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásáról bővebben is tájékozódhat.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat