2018. szeptember 20., Friderika

Változatos időjárás Északnyugat-Európában


ICI Interaktív Zrt. - 2011. október 11., kedd, 09:52

A múlt héten egy markáns hidegfront hazánkban is véget vetett az eseménytelen időnek, a Brit-szigetek térségében pedig napok óta változékony időjárás uralkodik.

A Philippe hurrikán immár trópusi ciklonná mérséklődve észak felé vette az irányt, és Izland, valamint Kelet-Grönland felé közelít. Heves felhőszakadások és erős szél jelzi a vihar útját. A legintenzívebb esőzés és a legnagyobb szél valószínűleg szerdán sújtja Dél- és Nyugat-Izlandot (beleértve a fővárost, Reykjavikot is): a legnagyobb szélsebesség meghaladhatja a 100 km/h-t, a napi csapadékösszeg pedig a 25-50 mm-t is elérheti. A sziget keleti részén szerdától péntekig még ennél is komolyabb szél várható, de szerencsére ez inkább a lakatlan területeken lesz jellemző.

Mindeközben Anglia és Wales nagy részén - a mostanában nem ritka változékony időjárásnak megfelelően - az átlagosnál melegebb napok következnek: szerdán a déli területeken akár a 20 fokot is meghaladhatja a legmagasabb hőmérséklet - bár nem lesz zavartalan a napsütés.

Skóciát pedig hűvös légtömegek érik el a napokban, melyek az ország egyes területeire meghozzák a reggeli fagyokat is. Ezen hideg légtömeg és az Anglia felett elhelyezkedő melegebb levegő közötti „folyosón" pedig komolyabb széllel nedves levegő éri el a Brit-szigetek északi részét.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat