2018. augusztus 15., Mária

Változás Közép-Európa időjárásában


ICI Interaktív Zrt. - 2012. július 10., kedd, 13:42

Június végétől a közép-európai térséget dél felől rendkívül meleg levegő érte el és okozott tartós kánikulát. Az elkövetkező egy hétben viszont jelentős fordulat áll be a térség időjárásában.

Június utolsó napjaiban a kontinens középső tájai felett délire fordult a légáramlás és igen meleg levegő érkezett a térségbe. Különösen a Kárpát-medencében, a Balkán északi felén tartósan 35 fok fölé emelkedtek a délutáni hőmérsékletek. Melegrekordok születtek, a legmagasabb hőmérsékleti értékek közelítették a 40 fokot. Az éjszakák is egyre melegebbeknek bizonyultak.

Az elkövetkező napokban viszont nyugatira, északnyugatira fordul a légáramlás és egyre hűvösebb, óceáni eredetű levegő éri el Európa belső vidékeit. Kedden még csak egy gyenge hidegfront érinti a térséget, csütörtökön már erőteljesebb hidegfronti hatással kell számolni. Következtében fokozatosan megszűnnek a 30 fok feletti hőmérsékletek, legutoljára a keleti, délkeleti tájakon. Szombatra átmenetileg délnyugati irányból még melegebb levegő áramlik, de vasárnap megérkezik az újabb hidegfront, záporokkal, zivatarokkal és erős, néhol viharos északnyugati széllel. Hatására a jövő hét elején a 25 fokot csak helyenként éri el a hőmérséklet, a tartósan felhős és csapadékosabb tájakon még a 20 fokot is csak közelíteni fogjuk a legmelegebb délutáni órákban.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat