2018. szeptember 23., Tekla

Vajon meglesz a 20 fok kedden?


ICI Interaktív Zrt. - 2014. március 13., csütörtök, 17:15

Kedden erős délies áramlással továbbra is enyhe légtömegek érkeznek hazánkba, délen néhol 18, 19 fok is lehet. Na de vajon elérjük a rekordot jelentő 20 fokot is?

A nyugalmas, tavaszt idéző hétfőt követően kedden esősebbre fordul az idő, de délről továbbra is igen enyhe légtömegek áramlanak a Kárpát-medence térségébe. A déli, keleti tájakon azonban kevesebb csapadékra van kilátás, sőt, hosszabb-rövidebb napos időszakok is várhatóak, ez lesz országunk legmelegebb része.

Az előrejelzések szerint az említett térségben nagy esély van a 18, 19 fokos maximumokra, kis eséllyel akár a 20 fokot is elérheti a hőmérséklet! Amennyiben ez "sikerül", akkor a február 11-re vonatkozó melegrekord is megdől: a hivatalos adatok szerint ugyanis aznapra az eddigi rekord 18,7 fok, amit még 1998-ban mértek Somogyszobon. 

Egyébként máshol sem fogunk fázni: kedden még a leghűvösebb tájakon is 7 fok körül szóródnak a csúcsértékek, habár az esős, szeles, változékony idő miatt ezt némiképp hűvösebbnek érezhetjük. Ebben az időszakban a sokéves átlaghőmérséklet 4 fok körül van - azaz egyes helyeken 10, 15 fokos hőanomáliával lehet számolni!

A következő napokban is marad a szokatlan enyheség, előrejelzés oldalunk naponta többször is frissül!

A rendkívüli idő a frontérzékenyeken kívül mások szervezetét is megterheli - minderről bővebben a Meteo Klinika oldalán lehet tájékozódni.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat