2018. augusztus 14., Marcell

Újra voltak zivatarok az országban


ICI Interaktív Zrt. - 2011. július 1., péntek, 14:22

A Kárpát-medence térségében örvénylő hidegcsepp pénteken is zivatarok kialakulásához vezetett a keleti, északkeleti tájakon.

Továbbra is a Kárpát-medencétől néhány száz kilométerre északra örvénylő hidegcsepp alakítja az ország időjárását. Hatására pénteken a nyugati tájak kivételével jobbára erősen felhős volt az ég, és elszórtan fordultak elő záporok.


                  Zivatarcella vonul át kora délután Debrecenben

Délután a keleti, északkeleti tájakra visszaszorult labilis légtömegben a kevés napsütés ellenére is megindult az erőteljes gomolyfelhő-képződés, és újra kialakultak zivatarok. A radarvisszhangok alapján ezek intenzitásukat tekintve nem közelítették meg a csütörtökön este és éjszaka kialakult heves konvektív eseményeket.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat