2020. február 23.,

Újfundland felé tart a Maria hurrikán


ICI Interaktív Zrt. - 2011. szeptember 16., péntek, 09:18

Egyes fokozatú hurrikánná erősödött a Maria nevű trópusi vihar az Atlanti-óceánon. Az előrejelzések szerint a trópusi ciklon Újfundland felé tart.

10 nappal ezelőtt keletkezett az Atlanti-óceán egyenlítői vidékén az a trópusi depresszió, ami mára első fokozatú hurrikánná erősödött.

A Maria névre keresztelt trópusi ciklon már több mint 2400 kilométert tett meg, de eddig nem ért szárazföld közelébe.

A vihar közel 70 kilométer/órás sebességgel halad Észak-Amerika keleti partjával párhuzamosan észak, északkelet felé. A benne mért legerősebb széllökések meghaladják a 150 kilométer/órát.

A mostani számítások szerint a hurrikán éppen Újfundland délkeleti részét érinti, ahol a tartomány fővárosa, St. John's található.

Maria hurrikán, 2011.09.15. (NOAA)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat