2018. augusztus 14., Marcell

Újabb trópusi vihar az Atlanti-óceánon


ICI Interaktív Zrt. - 2010. augusztus 26., csütörtök, 12:23

Szerdán délután egy újabb trópusi vihar alakult ki az Atlanti-óceánon, az új vihar az Earl nevet kapta.

Szerdán délután az Atlanti-óceán felett, távol a szárazföldektől egy újabb trópusi vihar alakult ki. Az új alacsony nyomású rendszer az Earl nevet kapta. Az amerikai Hurrikán Előrejelző Központ számításai szerint az Earl a hét végére hurrikánná erősödik, de komoly pusztításoktól nem kell tartani. A nyugati, északnyugati irányba mozgó vihar-objektum az előrejelzések szerint csak a jövő hét elején ér lakott terület közelébe, de várhatóan így is csak súrolni fogja a Kis-Antillák északi szigeteit. 

Az Atlanti-óceán térségében egy másik alacsony nyomású képződmény is megfigyelhető. A Danielle még vasárnap alakult ki, napról napra erősödve mára már a Saffir-Simpson skála szerinti II. kategóriájú hurrikánná fejlődve folytatja útját. A mérések szerint a Danielleban az átlagos szélsebesség eléri a 166 kilométer/órát, a legerősebb széllökések pedig meghaladják a 203 kilométer/órát. A jelenlegi számítások szerint a hurrikán a következő napokban sem gyengül és vasárnap eléri a Bermuda-szigetek térségét.

Nem csak az Atlanti-óceánon találunk hurrikánt. A Csendes-óceán hurrikánja a Frank, amely a Daniellehez hasonlóan még vasárnap alakult ki Mexikó partjainak közelében. A Frank az elmúlt napokban Mexikó déli partjain okozott óriási esőzéseket, amelyekben 4 ember életét vesztette. Az esőzések következtében utak és hidak mentek tönkre és földcsuszamlások alakultak ki a térségben. Miután a trópusi vihar elhagyta a szárazföldet újra erőre kapott és ma reggelre a Saffir-Simpson skála szerinti I. kategóriájú hurrikánná fejlődött. A jelenlegi számítások szerint a Frank újabb kár okozások nélkül, a következő napokban fokozatosan gyengülni kezd és a hét végére teljesen leépül.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat