2020. február 26., Géza

Újabb trópusi ciklon Mexikó közelében


ICI Interaktív Zrt. - 2010. június 23., szerda, 13:13

A Csendes-óceán keleti medencéjében egymást követik a trópusi viharok. Szerdán egy újabb, a Darby nevet viselő vihar jelent meg a térségben.

Június 23-án egy újabb trópusi vihar jelent meg a Csendes-óceán keleti medencéjében, Mexikó partjaitól nyugatra. Az újabb vihar a Darby nevet kapta. Az alacsony nyomású képződményben az átlagos szélsebesség eléri a 64 kilométer/órát, míg a széllökések 80 kilométer/óra felett alakulnak.

Az előrejelzések szerint a Darby a következő egy-két napban tovább erősödik, de várhatóan nem éri el a hurrikán fokozatot. Mexikó partjaival párhuzamosan halad észak felé, de a szárazföldet nem éri el, így a Mexikó nyugati partjai mentén élők csak egy kicsit szelesebb és esősebb időre kell, hogy készüljenek.

A térgségben egy másik ciklon is jelen van. A Celia kedden a Saffir-Simpson skála szerinti II. kategóriájú hurrikánná erősödött. Ekkor a legerősebb széllökések meghaladták a 200 kilométer/órát. Szerdára már valamelyest veszített erejéből a Mexikó partjaitól folyamatosan távolodó vihar.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat