2020. január 26., Vanda

Újabb trópusi ciklon fenyegeti Japánt


ICI Interaktív Zrt. - 2013. szeptember 20., péntek, 14:10

A Toraji névre keresztelt trópusi ciklon a napokban éri el Japán partjait.

Néhány nappal azután, hogy a Kong-rey nevű trópusi ciklon 75-150 mm-es csapadékmennyiségével a hétvégén eláztatta Japán északi partjait, egy újabb ciklon közelíti meg a térséget.

A Toraji névre keresztelt vihar Taiwan térségét is érintette már, heves esőzéseket, földcsuszamlásokat okozva. A ciklon most Japán felé vette útját, várhatóan pont az előző ciklon által súlytott térség, vagyis a Hokkaidó és a Honsú szigetek északi része fölött fog keresztülhaladni. Így még nagyobb az esőzés következtében felázott talaj miatti földcsuszamlás veszélye a térségben.

A Toraji nevű trópusi ciklon a Terra műhold MODIS szenzorának felvételén szeptember 3-án 1:10 UTC-kor (forrás: http://rapidfire.sci.gsfc.nasa.gov)

 

A cikk forrása: accuweather.com
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat