2018. szeptember 24., Gellért

Újabb melegrekord


ICI Interaktív Zrt. - 2013. június 10., hétfő, 11:29

A múlt pénteken született 2013 első melegrekordja, április 30-án pedig ismét átadta helyét a korábbi csúcs egy újabbnak.

Ezen a héten kedden tetőzött a hőség, az országban sokfelé emelkedett 30 fok fölé a hőmérséklet. Négy nap után pedig ismét egy rekord született: Csongrád megyében, egészen pontosan Pitvaroson ma a hivatalos adatok szerint 32,6 fokot mértek. Ez 0,6 fokkal magasabb, mint a tavalyi év első hőhulláma által április 30-án regisztrált 32,0 fok, az akkor Újpesten született. 

Az ICI Interaktív Zrt. az ország számos pontján kihelyezett mérőállomásai közül a múlt hetihez hasonlóan ismét Soltvadkerten mérte a legmelegebbet, 32,3 fokig kúszott fel délután a hőmérő higanyszála.

Május 1-én keleten továbbra is marad a meleg, a Dunántúlra azonban pár fokkal hűvösebb levegő érkezik, így arrafelé felfrissül a levegő.

Soltvadkerten sem volt ma zavartalan a napsütés, ennek ellenére 32,3 fokot mértünk

Az ICI Interaktív Zrt. mérőállomásának kameraképe

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat