2018. július 20., Illés

Újabb melegfront, újabb ónos eső


ICI Interaktív Zrt. - 2012. december 23., vasárnap, 14:29

Melegfront érte el térségünket hajnali 4 és 5 óra között, mellyel fokozatos enyhülés indult meg. Napról napra melegebb levegő érkezik, az ünnepek alatt nem ritkán jóval 10 fok fölötti maximum-hőmérsékletre készülhetünk.

 

A front hatására országos csapadékhullás kezdődött, a csapadéksáv folyamatosan, gyors ütemben haladt kelet felé. Fél 9 magasságában már a fővárost is elérte. A főként havazásból álló csapadéktevékenység a déli megyékben gyakran havas esőre, esőre váltott, emellett sokfelé, először Nagykanizsán ónos eső is esett. Ezt követően egyre többfelé tapasztaltak ónos esőt, főként a Dunántúl nyugati területein, de egy rövid ideig Miskolc térségében is tapasztalható volt.

A front hatására rendhagyóan alakul majd a hőmérséklet is. Erős légmozgással enyhe légtömgek érkeznek a Dunántúl térségébe, ahol megszűnnek a hajnali fagyok és a következő napokban több fokkal 10 fok fölött alakulnak majd a maximumok. Ehhez képest az északkeleti megyéinkben itt-ott nappal is fagypont közelében marad a hőmérséklet és a nappali felmelegedés is csekély mértékű marad.

 

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat