2020. február 23.,

Újabb hurrikán a Karib-tengeren


ICI Interaktív Zrt. - 2010. október 12., kedd, 13:55

Ma egy újabb trópusi ciklon alakult ki a Karib-tenger térségében. Az idei hurrikánszezon 18. vihara Mexikó és Kuba partjait veszélyezteti.

Kedden reggelre egy újabb trópusi vihar alakult ki a Karib-tenger térségében. A nyílt tengerfelszín felett, Mexikó délkeleti partjainak közvetlen közelében elhelyezkedő viharobjektum nagyon gyorsan fejlődött és a legfrissebb mérések szerint kedden a délutáni órákra a Saffir-Simpson skála szerinti I. fokozatú hurrikánná erősödött.

A Paula névre keresztelt hurrikánban a legerősebb széllökések már megközelítik a 150 kilométer/órát.

Az amerikai Hurrikán Előrejelző Központ számításai szerint a trópusi ciklon szerdán érinti Mexikó délkeleti partjait, ám mielőtt elérné a szárazföldet kelet felé veszi útját. Mexikó említett régiójában kiadós esőzésre, az erős szél által felkorbácsolt óriási hullámokra kell készülni. A Paula komoly károkat okozhat a közép-amerikai országban.

A trópusi ciklon péntekre trópusi viharrá szelídül, ám még ekkor is erős szél is kiadós csapadék kíséri útján. A Paula a hétvégén Kuba északi részének közelében örvénylik majd, így a szigetország lakói viharos hétvége elé néznek.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat