2018. szeptember 20., Friderika

Újabb hőhullám közeleg


ICI Interaktív Zrt. - 2012. június 26., kedd, 13:12

A mostani, átlagosnál kissé hűvösebb idő után napról napra több fokkal melegszik az idő, sőt, a hétvégére újabb hőhullám érkezik térségünkbe.

 

A mostani, átlagosnál kissé hűvösebb idő után napról napra több fokkal melegszik az idő, sőt, a hétvégére újabb hőhullám érkezik térségünkbe.

A hétfői hidegfrontot követően hűvösebb levegő árasztotta el északnyugat felől a Kárpát-medencét, és kedden még az átlagos alatt, szerdán pedig akörül alakulnak a nappali csúcshőmérsékletek. A nagytérségű folyamatok alakulása viszont újabb forró napokat hozhat a hétvégére. Mától fokozatosan, csütörtöktől rohamosan melegszik a levegő, szombaton pedig már országszerte 30 fok feletti délutáni hőmérsékletek, igazi strandidő várható. Vasárnap előreláthatólag tovább fokozódik a forróság, a július extrém forrósággal köszönthet be. A délies áramlással nemcsak forró, hanem száraz légtömegek is árasztanak el minket, és a hajnali órákban sem frissülhetünk fel kellő mértékben.

A kánikulai napok száma még kérdéses, de az biztos, hogy mindenkinek fel kell készítenie szervezetét a hirtelen időjárás-változásra. A forróság idején pedig az UV-védelem, a sok pihenés, a kímélő életmódra való átállás lesz elengedhetetlen!

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat