2019. július 17., Endre, Elek

Újabb árhullám Queenslandben


ICI Interaktív Zrt. - 2011. január 10., hétfő, 14:11

Ausztrália keleti területeit már hetek óta áradások sújtják. A hétvégén újabb kiadós mennyiségű csapadék zúdult Queensland állam egyik városára, Toowoomba-ra.

A térségben már november óta tart a rendkívüli helyzet, óriási esőzések sújtják Ausztrália keleti területeit, és a helyzet még mindig nem javul.

A hétvégén Queensland állam egyik legnagyobb városában, Toowoomba-ban hullott annyi eső, hogy a térségen hirtelen árhullám alakult ki. Toowoomba, Queensland délkeleti részén, az állam fővárosától, Brisbane-től 127 kilométerrel nyugatra található. A városban két nap leforgása alatt 164 milliméter eső esett.

Queenslandben vannak olyan területek, ahol egyetlen óra leforgása alatt 160 milliméter eső hullott.

Az óriási esőzés elmosta a közutakat, a vasutat, tönkretette a terményt és a bányász társaságokat is a csőd szélére sodorta. A november óta tartó ítélet időnek eddig legkevesebb 11 halálos áldozata van.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat