2018. július 16., Valter

Új IPCC jelentés került nyilvánosságra


ICI Interaktív Zrt. - 2014. február 14., péntek, 15:35

A legújabb, az éghajlatváltozásról szóló átfogó jelentés az eddigi legnagyobb bizonyossággal állítja, hogy az emberi tevékenység jelentősen hozzájárul az éghajlatváltozáshoz.

2013. szeptember 27-én jelent meg a Kormányközi Éghajlatváltozási Testület (Intergovernmental Panel on Climate Change, IPCC) legfrissebb, ötödik jelentése, amely megerősíti, hogy nagy valószínűséggel az emberi tevékenység tehető felelőssé a múlt század közepe óta zajló felmelegedésért.

A 195 tagországot a soraiban tudó tudományos testületet 1988-ban hozta létre az ENSZ azért, hogy megvizsgálja és értékelje a klímaváltozás okait és hatásait. Az azóta megjelent négy jelentés mindegyike egyre nagyobb bizonyossággal állítja, hogy az emberi tevékenység kapcsolatban áll a globális felmelegedéssel. A mostani, ötödik jelentés ezt „majdnem biztos” tényként kezeli – ez azt jelenti, hogy a tudósok 95%-ban biztosak az emberi tevékenység által okozott felmelegedésben. A jelentésben szerepel, hogy az előrejelzésekben növekedni fog a 21. századra várható tengerszint-emelkedés mértéke. Leírják továbbá, hogy a század végéig átlagosan 0,3 – 4,8°C-kal nő a felszíni hőmérséklet a Földön attól függően, hogy az országok mekkora mértékben képesek csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátásukat.

A legújabb jelentés első, most megjelent részében a szakértők a globális felmelegedés fizikai alapjait foglalták össze. A jövőre megjelenő további két rész a klímaváltozás hatásinak értékelését, valamint a megoldási stratégiákat fogja tartalmazni, majd a megjelent három kötetből készülni fog egy összefoglaló kiadvány is.

 

(Forrás: mirror.co.uk)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat