2019. december 6., Miklós

Tűzoltót fújt el a szél


ICI Interaktív Zrt. - 2013. november 14., csütörtök, 14:12

2013. november 11-én hétfőn Horvátországban egy ciklonhoz tartozó áramlási rendszerben olyan erős felszíni szélsebesség alakult ki, hogy egy leszakadt fém lemezen tartózkodó tűzoltót képes volt felemelni.

Az alábbi videón az látható, ahogyan 2013. november 11-én egy éppen dolgozó tűzoltó életét nehezíti meg az időjárás. Egy - szaknyelven szólva - erősen behullámzó teknő az Alpok térségébe került, ahol megtörtént a klasszikus genovai ciklogenezis. A ciklon tovább erősödött, hétfőn Horvátországban okozott heves viharokat.

A tűzoltó láthatóan egy leszakadt fémlemezen guggolva próbál dolgozni, amikor egy széllökés a magasba repíti. A videó futótűzként terjed az interneten, szerencsére a tűzoltó komolyabb sérülések nélkül megúszta az esetet. A videó címében szereplő tornádó kifejezés természetesen túlzás, láthatóan szó sem volt tornádóról.

forrás: www.youtube.com
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat