2020. február 24., Szökőnap

Trópusi viharok Mexikó közelében


ICI Interaktív Zrt. - 2010. június 21., hétfő, 09:45

A Csendes-óceán medencéjében két trópusi ciklon is megfigyelhető. A Blas nevet viselő vihar gyengül, míg a Celia névre keresztelt trópusi ciklon folyamatosan erősödik.

A Csendes-óceán keleti medencéjében két aktív trópusi vihar is megfigyelhető.

Még múlt hét csütörtökön, június 17-én alakult ki a Blas nevet viselő vihar Mexikó partjaitól nyugatra. A trópusi vihar folyamatosan nyugat felé mozgott, így sehol sem okozott komolyabb károkat. A Blas ma reggelre trópusi depresszióvá szelídült és várhatóan kedd délutánra teljesen leépül.

A Csendes-óceán keleti medencéjében szombaton egy újabb trópusi vihar jelent meg. A Celia névre keresztelt vihar napról-napra erősödik és ma reggelre már a Saffir-Simpson skála szerinti I.-es kategóriájú hurrikánná fejlődött. A hurrikánban az átlagos szélsebesség már megközelíti a 130 kilométer/órát, a legerősebb széllökések pedig elérik a 157 kilométer/órát.

Az előrejelzések szerint a Celia is elkerüli a szárazföldet, jelenlegi számítások szerint útját nyugat felé folytatva folyamatosan távolodik a szárazföldtől. A hurrikán inkább a hajózásban okoz fennakadásokat, Mexikó nyugati partjain pedig az esősebb, szelesebb időjárás jelzi a Celia közelségét.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat