2018. szeptember 23., Tekla

Trópusi vihar pusztít Japánban


ICI Interaktív Zrt. - 2009. augusztus 10., hétfő, 11:32

A Csendes-óceánon szombaton egy újabb trópusi vihar alakult ki. Az Etau névre keresztelt vihar Japán partjai mentén halad észak felé, komoly pusztításokat okozva a szigetországban.

Eddig legkevesebb 13 ember vesztette életét Japánban a heves esőzések és az áradások miatt, amelyet az Etau trópusi vihar okozott Japán délkeleti területein.

Az Etau szombaton alakult ki a Csendes-óceán térségében Japán partjaitól délre. A legfrissebb adatok szerint a trópusi viharban a 65 kilométer/órás átlagos szélsebesség mellett 80 kilométer/óra feletti széllökéseket mérnek. A japán meteorológusok szerint kedden délutánra az Etauban mért széllökések erőssége a 100 kilométer/órát is meghaladja majd.

A vihar a Japán főváros közelében, a part mentén mozog észak, északkelet felé. Tokióban a ma lehullott csapadék mennyisége már meghaladta a 110 millimétert, és a vihar holnap még közelebb kerül a Japán fővároshoz. Az érintett területeken 500 házat öntött el a víz, és a hatóságok további heves esőzésekre és földcsuszamálásokra figyelmeztetik az ország keleti felében élőket.

Tajvanon a hétvégén tizenkét ember vesztette életét a Morakot tájfun okozta pusztítások miatt. Az elmúlt 50 évben nem volt olyan súlyos áradás a szigeten mint a mostani esőzések nyomán. Helyenként 200 millimétert meghaladó eső esett. A Morakot még hétvégén elhagyta Tajvant és Kína partjai felé vette az irányt. Kínában egy millió embert telepítettek ki a vihar érkezése miatt, amely a szárazföld elérése után gyorsan leépült. A térségben néhány napig azonban további kiadós esőzésekre kell számítani.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat